Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Τίτλοι Τέλους για την MAKRO Cash & Carry Ελλάδας

MAKROEXIT

          Μετά από πολλά χρόνια παραμονής στην Ελλάδα, η γερμανικών συμφερόντων εταιρεία MAKRO Cash & Carry Ελλάδας, αποχωρεί από την Ελλάδα . Η εταιρεία περνά ολοκληρωτικά στην ελληνική εταιρεία ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ. 
          Για το κτήμα των Τραχώνων η ΜΑΚΡΟ τα τελευταία χρόνια συμπεριφερόταν ως αποικιοκράτης. Φυλάκισε θρησκευτικό και πολιτιστικό μνημείο του 12ου αιώνα. Απαγόρευσε την εκπαιδευτική κοινότητα να υλοποιεί περιβαλλοντικά εκπαιδευτικά προγράμματα. Απαγόρευε την πρόσβαση των μαθητών στον αρχαιολογικό χώρο του κτήματος. Εν γνώση της αγόρασε το κτήμα υπογράφοντας ένα αίολο και γεμάτο παρατυπίες συμβόλαιο. Με τις «ευλογίες» της πολιτείας εκδόθηκε άδεια οικοδόμησης 34.000 τ.μ. πλέον των αυθαιρεσιών που συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις. Δηλ. σκόπευαν να οικοδομήσουν δάσος και αρχαιολογικό χώρο. Δυστυχώς για την ΜΑΚΡΟ υπήρχαν ενεργοί πολίτες που αντέδρασαν και ανέτρεψαν τα σχέδια της . Αξίζουν συγχαρητήρια σε αυτούς και τους ευχαριστούμε. 

        Η εταιρεία ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ ξεκινά θετικά. Επιτρέπει πλέον να επισκέπτονται τον Ναό για θρησκευτικούς και εκπαιδευτικούς λόγους (κατόπιν συνεννοήσεως βέβαια). Έτσι από την Παρασκευή 6 Μαρτίου και κάθε Παρασκευή απόγευμα θα τελείται η ακολουθία των Χαιρετισμών, ώρα 5-6. Το εκκλησάκι θα ανοίξει και τη Μεγάλη Παρασκευή.

       Ο αγώνας της Επιτροπής Κατοίκων για τους Τράχωνες συνεχίζεται για την ένταξη της περιοχής Τραχώνων στο σχέδιο πόλεως και να αποδοθούν στους κατοίκους όλοι οι χώροι που τους ανήκουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου