Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015


Ετελέσθη και σήμερα η ακολουθία των χαιρετισμών προς την Θεοτόκο στον ιερό ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου μέσα στο κτήμα των Τραχώνων. Πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών προσήλθαν με ευλάβεια και παρακολούθησαν την ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου. 

Και σήμερα η Διοίκηση της εταιρείας Σκλαβενίτη  σιωπηρά και ταπεινά προέβησαν σε ενέργειες για καλύτερη και ασφαλέστερη προσέλευση και παραμονή των επισκεπτών στον χώρο. Συγκεκριμένα περίφραξαν με μεταλλικό πλέγμα το γεφυράκι και την όχθη του ρέματος. Καθάρισαν το περιβάλλοντα χώρο της εκκλησίας από τα χόρτα. Επισκεύασαν τον ιστορικό επιτάφιο.
                                            
Έφεραν μεταλλικούς ανοξείδωτους καλαίσθητους κάδους τοποθέτησης απορριμμάτων και αποτσίγαρων. Τοποθέτησαν επιπλέων ομπρέλες και ξύλινα παγκάκια. Ενίσχυσαν το φαρμακείο με μπουκάλα οξυγόνου και προσέφεραν γλύκισμα στους πιστούς.
      

Ενέργειες που δείχνουν το αμείωτο ενδιαφέρον της Επιχείρησης για τον συνάνθρωπό τους και τις φιλικές διαθέσεις που έχουν για την τοπική κοινωνία. Σε λίγο καιρό ο χώρος θα γίνει ένας επίγειος παράδεισος που θα τον χαίρονται όλοι όσοι τον επισκέπτονται.


Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015



         Με ιδιαίτερη κατάνυξη και παρά το τσουχτερό κρύο, πλήθος κόσμου συνέρευσε στον Βυζαντινό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου στο κτήμα Τράχωνες και παρακολούθησε τους τέταρτους χαιρετισμούς προς την Θεοτόκο. 
         Για μια ακόμα φορά η εταιρεία ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ μας εξέπληξε. Με δική της πρωτοβουλία μετέτρεψε το κακοτράχαλο μονοπάτι προς τον Ναό σε ένα στρωμένο άνετο και ασφαλή δρόμο, ώστε οι πιστοί και οι επισκέπτες όποιας δήποτε ηλικίας να προσέρχονται με άνεση και ασφάλεια. Επιπλέον τοποθέτησαν μεγάλο ξύλινο, πλήρως εξοπλισμένο, φαρμακείο.
        Οι παραπάνω ενέργειες καταδεικνύουν τον σεβασμό που τρέφει η εταιρεία για την τοπική κοινωνία. Εμείς δεν απομένει παρά ανταποδίδουμε τον σεβασμό, στηρίζοντας εμπράκτως της ελληνική εταιρεία ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ.

                                             

Το μονοπάτι πρίν


Το μονοπάτι Τώρα !!


Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Καιρού μη επιτρέποντος αλλά Θεού Θέλοντας και Σκλαβενίτη επιτρέποντος πραγματοποιήθηκε σήμερα για δεύτερη συνεχόμενη Παρασκευή η λειτουργία των τρίτων Χαιρετισμών προς την Θεοτόκο.

Η δυνατή βροχή δεν εμπόδισε και σήμερα να προσέλθει πλήθος πιστών στον Βυζαντινό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου στο κτήμα Τραχώνων.

Η εταιρεία Σκλαβενίτης, ιδιοκτήτρια πλέον του κτήματος, προνόησε και τοποθέτησε δυο μεγάλες ομβρέλες για να προστατευτούν οι πιστοί από την βροχή. Η εταιρεία με κάθε τρόπο δείχνει συνεχώς το ανθρώπινο και φιλικό της πρόσωπο.

Σήμερα ανάμεσα στους εκκλησιαζόμενους ήταν ο Αντιπεριφερειάρχη κ. Χρήστος Καπάταης συνοδευόμενος από την Περιφερειακή Σύμβουλο κ. Μαρίνα Κουκά. Ο κ. Καπάταης από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε για τα προβλήματα και τις διενέξεις που υπήρχαν με την εταιρεία ΜΑΚΡΟ συμπαραστέκεται στους αγώνες των κατοίκων και μας ενημέρωσε ότι θα επισπεύσει τις ενέργειες για τον καθαρισμό του ρέματος. Παρών ήταν και ο Δήμαρχος Αλίμου κ. Ανδρέας Κονδύλης ο οποίος θέτει σε δημόσια διαβούλευση την Α΄ΦΑΣΗ της Μελέτης για την αναθεώρηση του Γ.Π.Σ. Αλίμου (χρήσεις γης) έργο που έχει αργήσει χαρακτηριστικά. Στον εκκλησιασμό παραβρέθηκε επίσης και ο εκπρόσωπος της εταιρείας «Σκλαβενίτης» κ. Δημήτρης Ζαμπέλης ο οποίος από την πρώτη στιγμή με αξιοσημείωτη σεμνότητα είναι κοντά μας και μεταφέρει αμέσως στην Διοίκηση τα αιτήματά μας.


Ευελπιστούμε ότι την ερχόμενη Παρασκευή ο καιρό θα είναι σύμμαχός μας. 

π. Διονύσιος-Α.Κονδύλης-Χ.Καπάταης
Χ.Καπάταης-Δ.Ζαμπέλης


Μ.Κουκά-Χ.Καπάταης-π. Διονύσιος







Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Μετά από 25 χρόνια έγινε Ακολουθία Χαιρετισμών στον Ι.Ν. Εισοδίων της Θεοτόκου


       Με ιδιαίτερη κατάνυξη τελέστηκε η δεύτερη Ακολουθία Χαιρετισμών της Θεοτόκου στο Βυζαντινό ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου στο κτήμα των Τραχώνων στον Άλιμο. Τελευταία Ακολουθία Χαιρετισμών έγινε στον Ναό πριν από 25 χρόνια!!!
        Το μοναδικό περιβάλλον, το φυσικό κάλος και οι ψαλμωδίες των ιερέων και ψαλτών συνέβαλαν σε μια κατανυκτική και μοναστηριακή ατμόσφαιρα.
       Όλα αυτά οφείλονται στην καλή διάθεση που έχει επιδείξει ο καινούργιος ιδιοκτήτης του κτήματος  που είναι η εταιρεία ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ. Η ελληνική εταιρεία Σκλαβενίτης από την πρώτη στιγμή που αγόρασε την εταιρεία ΜΑΚΡΟ μας διεμήνυσε ότι θα υπάρξει καλή συνεργασία σχετικά με τον ναό. Σήμερα, ανάμεσα στο πλήθος, εκκλησιάστηκαν και ανώτερα στελέχη της εταιρείας. Η παρουσία τους ήταν σεμνή και διακριτική, όπως έτσι είναι και η διοίκηση της εταιρείας.
      Η εταιρεία Σκλαβενίτης θα διευκολύνει την πρόσβαση στο κτήμα των μαθητών και εκπαιδευτικών όταν υλοποιούν πολιτιστικά και περιβαλλοντικά προγράμματα.
      Όταν μια εταιρεία, όπως ο Σκλαβενίτης, είναι αληθινά φιλική και έχει ανθρώπινο πρόσωπο  τότε αυτό θα έχει θετικές συνέπιες στην τοπική κοινωνία. Τέτοιες εταιρείες οφείλουμε να στηρίζουμε !!